Weersverwachting Paklenica

Paklenica National Park

Het Paklenica National Park is in 1949 opgericht en heeft een oppervlakte van 36 vierkante kilometer. Het park ligt in het Velebit-massief en bestaat uit 2 kloven, namelijk Velika Paklenica en Mala Paklenica. Twee rivieren hebben deze kloven uitgesleten. Hierdoor zijn er enorme rotswanden ontstaan die soms meer dan 400 meter hoog zijn. In de rotsen liggen diverse grotten. Daarvan zijn de meeste niet te bereiken. Onder begeleiding van een gids kun je alleen de Manitagrot betreden.

Klimmers kunnen de rotsachtige wanden van de Velika Paklenica beklimmen. Dit is een van de beste klimgebieden van Europa. Er zijn veel verschillende routes en mogelijkheden mogelijk. Steenarenden, gieren, haviken en vele slechtvalken leven hoog in de bergen. Terwijl er beren, vossen, wilde zwijnen, reeën en hazen in de bossen leven. Diep in het dal heb je aan de rand van een rotswand een schitterend uitzicht op de Vakanski Vrh-berg die met 1757 meter hoogte het hoogste punt van het Velebit-massief is. Deze bergketen is 150 kilometer lang en is een karstgebied met veel plateaus die gescheiden worden door diepe spleten.

In 1978 is dit gebied tot beschermd gebied verklaard door de UNESCO. Dit om de leefomgeving van de roofvogels en 2700 plantensoorten te beschermen. Een ander mooi natuurfenomeen is de kukovi. Door het weer en de wind zijn deze rotsformaties uitgesleten die er daardoor majestueus uitzien.

De hoogtepunten van het Paklenica National Park kun je het beste bereiken door een wandeling te maken. Het Paklenica National Park bevat zo’n 150-200 kilometer aan wandelpaden. Naast het wandelen en klimmen kun je hier mountainbiken. Als je meerdere dagen in dit park wilt doorbrengen zijn er diverse kampeergelegenheden bij het kiezelstrand of in een berghut aan de oever van de zeearm in Veliki Paklenica.


Boek een vakantie naar Kroatië via een reisorganisatie

TUI heeft een zeer ruim aanbod in verschillende soorten reizen naar Kroatië. Lees meer…

Djoser, bijna 30 jaar dé specialist voor actieve rondreizen, wereldwijd. Lees meer…

Kroatië heeft een eeuwenoude cultuur en een overweldigende kustlijn. Topic Travel heeft de mooiste vakantiehuisjes voor je op een rij gezet. Lees meer…

Rondreizen, autovakantie, wandelen en fietsen in Istrië, Kvarner, Dalmatië en Dubrovnik. Lees meer…