Weersverwachting Risnjak

Risnjak National Park

Het National Park Risnjak is 6350 hectare groot en is in 1953 opgericht. Het park ligt in het oosten van Kroatië tegen de grens met Slovenië aan. Wat dit park zo schitterend maakt is dat het aan de ene kant veel dicht beboste gebieden bevat en aan de andere kant uit bergen bestaat. De samensmelting van verschillende klimaten maakt het mogelijk dat er zeer dicht beboste gebieden voorkomen waar je voornamelijk sparren en beuken ziet.

De Veliki Risnjak is met zijn 1526 meter, het hoogste punt van het Risnjak park en maakt onderdeel uit van het Snjeznik-bergmassief. Veel toeristen kiezen ervoor om via de wandelpaden naar de top te lopen. Bovenop heb je een schitterend uitzicht over het park. In het noordoosten van het Risnjak park bevindt zich de Kupa rivier. De Kupa rivier is ovaalvormig en ligt tussen hoge verticale rotsen. Het water stroomt uit 2 kanalen in de rivier. Je kunt hier ook raften en kajakken.

In 1995 is er voor toeristen het Leskapad uitgezet. Dit is een 4 kilometer lang pad waar toeristen informatie over dit gebied kunnen krijgen. Langs dit pad zie je veel mooie gebieden van het Risnjak park. Bijvoorbeeld bergweiden waar geen bomen staan en waar je een mooi uitzicht hebt en een observatiepost waar je in veel gevallen bijzondere dieren kunt spotten.

Je kunt in het Risnjak park de 3 grote Europese roofdieren – lynxen, beren en wolven – tegenkomen. Daarnaast leven hier vossen, marters, herten, eekhoorns en vele andere dieren. ’s Ochtends heb je de grootste kans om de dieren tegen te komen. Overige activiteiten die je in dit nationale park kunt doen zijn bijvoorbeeld kajakken, raften, klimmen en mountainbiken.


Boek een vakantie naar Kroatië via een reisorganisatie

TUI heeft een zeer ruim aanbod in verschillende soorten reizen naar Kroatië. Lees meer…

Djoser, bijna 30 jaar dé specialist voor actieve rondreizen, wereldwijd. Lees meer…

Kroatië heeft een eeuwenoude cultuur en een overweldigende kustlijn. Topic Travel heeft de mooiste vakantiehuisjes voor je op een rij gezet. Lees meer…

Rondreizen, autovakantie, wandelen en fietsen in Istrië, Kvarner, Dalmatië en Dubrovnik. Lees meer…